Aktuális

           

Lakossági fórum a munkákról

2015-03-28

Ütemterv szerint haladnak a munkák Szőlőskislakon, hangzott el a pénteken tartott lakossági fórumon. A jelen lévő műszaki ellenőr, a DRV üzemvezetője, valamint a kivitelező egyaránt arról számolt be, hogy idén nyártól már a nyírádi karsztvízbázisból érkezik az ivóvíz mind a 430 lakásba.

Kiderült: eddig egy kút biztosította a vizet a településen, amelynek a vize határérték feletti mennyiségben tartalmazott ammóniumot, mangánt és vasat. Az unió és a magyar állam támogatásának köszönhetően ez a probléma hamarosan megoldódik, ráadásul a helyieknek nem kellett ehhez a pénztárcájukba nyúlni. Vecsera Zoltán, a DRV üzemvezetője a lakossági fórumon hangsúlyozta: a beruházás után sem változik a víz díja. Annyi különbséget érezhet a lakosság, hogy keményebb lesz a víz.
Csabai László műszaki ellenőrtől megtudták a helyiek, hogy a Gyep utcában csatlakozik a meglévő vezetékhez Szőlőskislak. 2,5 kilométer hosszú vezetéket kell kiépíteni Balatonboglártól. Egy nyomásfokozót is építenek, hogy mind a 730 lakos otthonában biztonsággal eljusson a jó minőségű ivóvíz. A munkák végeztével a hálózatot is kitisztítják az eddigi lerakódásoktól mintegy 5 kilométer hosszúságban.
Gál Ferenc, a kivitelező 1. sz. Mélyépítő Kft. ügyvezetője elmondta: március elején kezdték a munkát. Már több tűzcsapot is kicseréltek. Több helyen a kivágott fák tuskói akadályozzák a munkát, de ez sem hátráltatja a munkát.       

Utolsó frissítés: 2015-03-29