Aktuális

           

Lezárult az ivóvízprogram

2015-06-29

Sikeres üzempróbával és műszaki átadással fejeződött be Balatonboglár-Szőlőskislakon az ivóvízminőség-javító program. A mai projektzáró tanácskozáson a beruházás megvalósításával megbízótt szakemberek készre jelentették a munkát a megbízónak. A Balatonboglár Városi Önkormányzat képviseletében Mészáros Miklós polgármester vette át a beruházást.

Csabai László műszaki ellenőr átadja a D típusú emlékeztető táblát Mészáros Miklós polgármesternekAz ivóvízprobléma megoldásaként a korábbi vízművet üzemen kívül helyezték. Mostantól a szőlőskislaki településrész Balatonboglár felől a Nyugat-balatoni Regionális Vízműről való vízátvétellel kap ivóvizet. Így nyártól a Balaton északi parti településeit is ellátó nyirádi karsztvízbázisból érkezik az ivóvíz az otthonokba. A Balatonboglár és Szőlőskislak közötti új közüzemi ivóvíz összekötő-vezeték csatlakozási pontja az M7-es autópálya építésekor már korábban lefektetett vezeték. Ennek közelében épült a nyomásfokozó, amely biztosítja, hogy valamennyi érintetthez eljusson a jó minőségű ivóvíz.

A program részeként Balatonboglártól 2,5 kilométer hosszúságú vezetéket kellett kiépíteni Szőlőskislakig. A munkák végeztével a hálózatot megtisztították a lerakódásoktól mintegy 5 kilométer hosszúságban, valamint lecserélték a tűzcsapokat. A 2015 júniusában megtartott hivatalos műszaki átadás-átvételi eljárás során a szőlőskislaki vízmű működését megfelelőnek tartotta valamennyi hatóság.

A projektzáró rendezvényen a kivitelezéssel megbízott 1. sz. Mélyépítő Kft. ügyvezető igazgatója, Gál Ferenc adott számot az elvégzett munkáról. A beruházás műszaki megfelelésének ellenőrzése a Kapos Hidro Kft. feladata volt, a mintegy 87 millió forintos fejlesztés minőségéről Csabai László mérnök számolt be. Az ivóvizet a DRV Zrt. szolgáltatja ezután is a település lakóinak, Vecsera Zoltán üzemvezetőtől az otthonokba kerülő ivóvíz jellemzőiről kaptunk tájékoztatást.

 

A projektzáró sajtóközlemény letöltéséhez kérjük, kattintson ide.

Utolsó frissítés: 2015-06-29