Aktuális

           

Ütemterv szerint haladnak a munkák

2015-04-10

A Szőlőskislaki Ivóvízminőség-javító Program az elmúlt hetekben nagy lendületet vett. A kivitelező elvégezte az érintett utcákban a közműfeltárásokat, védőcsöveket helyeztek el, kicserélték a tűzcsapokat. A Gyep és a Zrínyi utcákban lefektették a vezetékeket.

A napokban tartott értekezleten a szakemberek elmondták: a nyomásfokozó akna szerkezetépítési munkái befejeződtek, a külterületi összekötő vezeték nyomvonalát kitűzték, a munkaterület rendezése folyamatban van. A kivitelező kérte, vizsgálják meg, hogy az építendő vezeték nyomvonalába eső 4 fát ki lehet-e vágni, ugyanis elöregedtek, és egy esetleges szélviharban, ha kidőlnek, kárt tehetnek az alattuk húzódó vezetékben.
Az ivóvízprobléma megoldására már korábban többféle műszaki lehetőséget megvizsgáltak, ezek közül a legkisebb költséggel megvalósuló megoldást hagyták jóvá. Ennek megfelelően a meglévő vízművet üzemen kívül helyezik, és a továbbiakban a szőlőskislaki településrész Balatonboglár felől a Nyugat Balatoni Regionális Vízműről való vízátvétellel kap ivóvizet. Ennek köszönhetően 2015 nyarától a Balaton északi parti településeit is ellátó nyirádi karsztvízbázisból érkezik az ivóvíz a mintegy 430 otthonba. A Balatonboglár és Szőlőskislak közötti új közüzemi ivóvíz összekötő-vezeték csatlakozási pontja az M7-es autópálya építésekor már korábban lefektetett vezeték lesz. Ennek közelében épül a nyomásfokozó, hogy valamennyi érintetthez eljusson a jó minőségű ivóvíz.

Utolsó frissítés: 2015-04-10